De vergeten magische kunst van ventieldopjes draaien

De titel zou zo maar een sprookje kunnen worden van de Efteling. En met de ligging van Jos Dekkers Autobanden (5 minuten van de Efteling) zou je denken dat dat ook wel eens kon zijn.

Toch hoort dit stukje tekst thuis in de wondere wereld van de bandenspecialist en alle kleine dingen die toch een grote impact kunnen hebben op uw rijveiligheid.

Ventieldopjes zijn eigenlijk nooit onderwerp van gesprek en daar brengen wij dan vandaag verandering in. Een knipoog met een serieus randje. Ventieldopjes zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het dagelijks goed functioneren van uw banden.

Dus wat maakt ze dan zo bijzonder? Ventieldopjes zorgen voor bescherming tegen het verlies van luchtdruk in uw banden. Daarnaast gaan ze ook de ophoping van allerlei vuildeeltjes in de ventielen tegen. Over de gevolgen van onjuiste bandenspanning kunt u hier meer lezen.

Dat brengt vanzelfsprekend met zich mee, dat het op de juiste manier plaatsen van een ventieldopje op het ventiel, van groot belang is.

Nu hoeft u geen raketgeleerde te zijn om een ventieldopje op het ventiel te draaien (rechtsom is vast) maar wij willen u nog 2 extra tips meegeven, voordat u dit doet. 2 dingen die namelijk zeer regelmatig vergeten worden.

  1. Blaas voordat u het ventieldopje op het ventiel plaatst, in de holte van het dopje. Hiermee verwijdert u vuil wat voor allerlei narigheden kan zorgen in uw ventiel. Blijft er vuil inzitten? Pak een ander exemplaar.
  2. Als u metalen of aluminium ventieldopjes plaatst, gebruik wat kopervet om ervoor te zorgen dat zij niet muurvast komen te zitten. Draai ze niet te vast!

Als u twijfelt of u het goed doet, bent u altijd welkom om dit gratis door ons te laten doen. Dit is dagelijkse kost voor ons en wij helpen u graag.

Rest ons niets anders om u veilige kilometers te wensen, waar en wanneer u ook rijdt.