Koelvloeistof

Het belang van koelvloeistof

Tijdens het draaien wordt de motor warm. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor niet oververhit raakt. Als er te weinig vloeistof aanwezig is, kan er een lek zijn in het systeem. Als u regelmatig deze vloeistof moet bijvullen, dan is het te adviseren om het koelsysteem te laten controleren.

Wat is koelvloeistof

Deze vloeistof bestaat ongeveer 50% uit gedemineraliseerd water. Daarbij zijn er een aantal toevoegingen zoals antivries, smeermiddel en een anti-corrosiemiddel. Deze vloeistof zorgt dat er overtollige warmte uit de verbrandingsmotor wordt afgevoerd.

Zelf uw koelvloeistof peil checken of bijvullen.

U kunt uw vloeistofpeil zelf controleren en eventueel zelf bijvullen. Doe dit alleen bij een koude motor! Als u dit toch doet met een warme motor wees dan voorzichtig. Leg dan een doek over de dop en draai deze een klein beetje los zodat er druk kan ontsnappen. Let op, bij het opendraaien kan er gloeiendhete vloeistof uit het reservoir komen.

Op de dop van het reservoir staat vaak een waarschuwingsteken, en op de zijkant staat er duidelijk aangegeven hoeveel vloeistof er minimaal en maximaal in het reservoir mag. Zorg ervoor dat het vloeistofpeil hier tussen zit. Dus als uw koelvloeistof onder het aangegeven minimum staat, vul het dan direct aan. Let er wel op dat er wel een oorzaak van het verlies aan vloeistof moet worden gevonden, koelvloeistof gaat niet zomaar in de lucht op. De kans is groot dat er een lek in het systeem zit.

Wat voor soorten koelvloeistof zijn er?

Er zijn verschillende soorten koelvloeistof, bijvoorbeeld met het label G12 of G12+. Deze gaan eigenlijk een autoleven mee. De andere soorten moeten ongeveer om de twee jaar ververst worden, dit komt omdat ze na verloop van tijd hun werking verliezen. Weet u niet welke soort vloeistof uw voertuig nodig heeft, raadpleeg dan het onderhoudsboekje van uw auto. Natuurlijk adviseren wij bij Premio Banden en Autoservice u graag, kom langs bij uw dichtstbijzijnde vestiging en laat u adviseren door een vakman.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Nu bij Premio Jos Dekkers

Goodyear cashback: ontvang tot €40 cashback!

Nieuwe banden nodig? Vanaf 1 april 2021 start onze Goodyear en Dunlop promotie. U profiteert van een cashback tot 40 Euro bij aankoop bij twee/ vier Goodyear of Dunlop banden. De actie is geldig op zomer-, winter- en all-season banden.*

Heeft u Goodyear of Dunlop banden aangekocht tijdens de actieperiode? Registreer uw aankoop dan op www.goodyearcashback.nl om deze cashback alsnog te ontvangen.

*Actie geldig tot 31 mei 2021

Bekijk alle acties
Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur