TPMS

een digitaal systeem wat uw bandenspanning continue controleert

U zoekt een TPMS systeem of u heeft er technische problemen mee? Bij Jos Dekkers Autobanden bent u voor het perfecte advies over uw TPMS systeem, aan het juiste adres.

De Europese Commissie heeft bepaald dat iedere auto die in Europa op de markt komt, over een TPMS systeem beschikt. Deze regelgeving ging in op 1 november 2014.

De afkorting van TPMS staat voor Tire Pressure Monitoring System maar in het Nederlands betekend dit simpel weg;

Bandenspanningcontrolesysteem

Dit systeem controleert continue tijdens het rijden of de spanning van de banden, niet te laag wordt. De gevolgen van een te lage bandenspanning staan hier omschreven.

Op het moment dat het bandenspanningcontrolesysteem een te lage bandenspanning constateert, krijgt u hiervan een melding op het scherm van uw dashboard. Het TPMS icoontje begint dan op te lichten. Een voorbeeld ziet u in het plaatje.

Welke TPMS systemen zijn er?

Er zijn 2 verschillende soorten bandenspanningscontrolesystemen, namelijk het directe en indirecte systeem.

Bij het directe TPMS systeem zit er in iedere velg 1 speciale sensor, die de bandenspanning en temperatuur meet. Iedere sensor geeft dit elektronisch door aan uw auto of motor.

Bij het indirecte TPMS systeem zijn er geen sensoren in de velg aanwezig. De auto gebruikt het ABS of ESP systeem om de bandenspanning te berekenen.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur