4×4 banden

4×4 banden kopen doet u bij Jos Dekkers Autobanden. Wij leveren 4×4 banden, ook wel genoemd off road banden, sinds 1991 aan een groot aantal tevreden klanten in de regio Waalwijk, Kaatsheuvel, Den Bosch, Drunen, Tilburg, Oosterhout en Breda maar inmiddels weten offroad liefhebbers in andere delen van het land ons ook te vinden.

De meeste van onze klanten rijden op verharde wegen maar sommige zijn echte avonturiers en zoeken de extreme situaties op, veelal in het buitenland.

Wij leveren 4×4 banden voor alle situaties waarbij veiligheid en rijplezier voorop staat.Veelgestelde vragen over 4×4 banden

Wat zijn 4×4 banden?

4×4 banden of off road banden zijn de perfecte banden voor terreinwagens en jeeps. Deze banden zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in zand, modder en onverharde wegen. Daarbij speelt een grote rol dat veiligheid en de samenhang tussen de off road banden, bestuurder en de techniek in het voertuig, een zo zorgeloze maar leuke ervaring creëren van het rijden op onverharde wegen.

Verschillende 4×4 banden

Er zijn diverse mogelijkheden voor off road banden die wij leveren:

100% wegprofiel Dit profiel is aan te raden als u vooral op verharde wegen rijd. Op onverharde wegen heeft u met dit type band weinig grip.

60% weg- en 40% terreinprofiel

Een zogenaamd all terrain profiel is aan te bevelen als u van beide werelden het beste wilt. De meeste bekende merken hebben banden met dit profiel en wij zien dat deze het meest geleverd worden. U rijdt prima op de verharde weg zonder teveel geluid en u kunt ook in veel onverharde terreinomstandigheden prima rijden.

30% weg- en 70% terreinprofiel

De kenners noemen dit de zogenaamde MUD-profielen. Deze 4×4 banden hebben een grof profiel voor zware omstandigheden in diepe modder of bijvoorbeeld voor het oversteken van een rivier met een rotsachtige bodem. Ons advies is om ze op extra wielen te monteren en na het off road rijden te wisselen. Gebruik op verharde wegen is behoorlijk oncomfortabel.

100 % terreinprofiel Een 100% 4×4 band met terreinprofiel voor extreme omstandigheden en moeilijk begaanbare locaties. Het rijden op verharde wegen is met deze 4×4 banden zeer oncomfortabel en onveilig.

Wat kosten 4×4 banden?

De prijs van 4×4 banden valt mee als u kijkt hoeveel veiligheid u hiervoor terugkrijgt. Omdat wij hierboven hebben uitgelegd wat voor verschillende type 4×4 banden er allemaal zijn, is het onmogelijk om hier een prijs te noemen. Neem daarom contact met ons op voor een exacte prijs.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur