Banden balanceren

Banden balanceren op de juiste manier draagt bij aan een groot onderdeel van uw rijcomfort en veiligheid en daarom maakt Jos Dekkers Autobanden gebruik van de meest geavanceerde apparatuur, om ervoor te zorgen dat u geen last meer heeft van een trillend stuur, dashboard of stoel.

Door uw banden te balanceren, heffen onze meester bandenspecialisten de onbalans op die ontstaan is tussen velg en band. Na het balanceren rijdt u prettiger, veiliger en heeft u minder kosten als gevolg van bandenslijtage

Veel gestelde vragen over balanceren

Hoe draagt het balanceren bij aan uw veiligheid?

Banden die niet goed zijn gebalanceerd maken minder goed contact met de weg. Daarnaast wordt de ophanging onnodig belast.

Waarom voorkomt balanceren hoge kosten aan mijn auto?

Door de onnodige trillingen worden onderdelen van uw auto extra belast. Hierdoor zullen ze harder slijten waardoor eerder vervanging nodig is. Voorkom dit en maak een afspraak om uw banden door onze meester bandenspecialisten te laten balanceren.

Hoeveel banden moet ik laten balanceren?

Het advies van onze meester bandenspecialisten is, om altijd alle 4 uw banden te laten balanceren. Wij kunnen hierdoor de meest precieze positie bepalen onder uw auto, waardoor u weer kosten bespaart omdat u niet terug hoeft te komen omdat u alsnog een trilling voelt.

Hoe gaat balanceren in z’n werk?

Bij balanceren worden kleine gewichtjes geplaatst op specifieke plaatsen op de velg(rand). Het gewicht hiervan en de locatie heft de onbalans op. Dit doen wij op een geavanceerd computergestuurd balanceerapparaat, waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten de velg met de band door, om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is.

Wat kost het balanceren?

De kosten voor het balanceren van uw banden valt mee als u bedenkt welke kosten u bespaart op onnodig extra onderhoud. Bij Jos Dekkers Autobanden rekenen wij 14,90 euro per band en stalen velg combinatie. Deze prijs is uiteraard all-inn zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Voor lichtmetalen velgen rekenen wij een klein beetje meer.

Banden uitlijnen?

Balanceren en uitlijnen wordt regelmatig door elkaar gehaald. Bij het balanceren van uw banden wordt gezorgd, dat de band weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen weer op de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld..

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur