Kleine beurt

Waarom een kleine beurt?

Het advies van uw autofabrikant luidt dat u regelmatig onderhoud aan uw auto laat uitvoeren. Op deze manier blijft u veilig rijden en kan er eventuele verdere schade voorkomen worden. De frequentie van de beurt hangt af van het type auto waar u in rijdt, de kilometerstand en de hoeveelheid die u jaarlijks rijdt.

Wanneer heeft mijn auto een kleine beurt nodig?

Bij elke auto komt een instructie en/of onderhoudsboekje. Dit is een soort logboek voor de kleine- en grote beurt. Als u een nieuwere auto rijdt dan verschijnt er meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een beurt. Voor de vervanging van bepaalde onderdelen geven fabrikanten vaak eigen richtlijnen. Zo moeten bougies, luchtfilter en de remvloeistof om een bepaald aantal kilometers/jaren afhankelijk van uw automerk worden vervangen. Dit kan gelijktijdig met de beurt plaatsvinden. Ook hier geeft uw instructie- of onderhoudsboekje uitsluitsel over.

Ontbreekt het onderhoudsboekje, dan kunt u bij Premio Banden en Autoservice om een onderhoudsadvies vragen. Het advies van ons is: elk jaar een kleine beurt.

Wat is een kleine beurt?

Tijdens deze beurt bij Premio Banden en Autoservice vervangen wij het oliefilter, verversen wij de motorolie, vullen we de ruitensproeiervloeistof bij. Daarnaast controleren we uw auto op meer dan twintig belangrijke punten. Na afloop ontvangt u het inspectieformulier van ons. Hierop noteren wij hoe uw auto er voor staat en welk onderhoud uw auto heeft ondergaan. Zo heeft u altijd inzicht in de technische staat van uw auto. Wij;

  • Vervangen het oliefilter
  • Verversen de motorolie
  • Vullen diverse vloeistoffen bij, waaronder de ruitenwisservloeistof
  • Controleren de accu en de verlichting
  • Checken de uitlaat inclusief eventueel de katalysator
  • Controleren het luchtfilter en vervangen de interieurfilter
  • Inspecteren de banden en de remmen
  • Checken de schokdempers
  • Controleren de ruiten en ruitenwissers

Wat is het verschil tussen de APK, kleine beurt en grote beurt?

Ter bevordering van de verkeersveiligheid is de APK een verplichte keuring vanuit Europa. Dit moet vanaf het derde of vierde levensjaar, afhankelijk van het brandstoftype en de toelatingsdatum. Oudere auto’s moeten elk jaar APK gekeurd worden. Tijdens een APK worden de verplichte onderdelen gekeurd. Er wordt geen onderhoud gepleegd. In tegenstelling tot de APK is een kleine beurt niet verplicht. Tijdens de kleine beurt worden ongeveer 20 punten gecontroleerd. Een grote beurt is een beurt waar ongeveer 80 cruciale punten worden gecontroleerd.

Wat kost een APK of servicebeurt?

Vraag bij uw dichtstbijzijnde vestiging naar de scherpe tarieven voor een onderhoudsbeurt.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur