Distributieriem vervangen

Wanneer moet mijn distributieriem vervangen worden?

De vervangingstermijn ligt gemiddeld rond de 5 jaar of om de 90.000 km. Dit kan natuurlijk per merk en type auto verschillen. Het is dus aan te raden om dit na te kijken in het onderhoudsboekje van uw auto. Als u twijfelt of uw distributieriem vervangen moet worden, adviseren wij bij Premio Banden en Autoservice u graag.

Waarom is het belangrijk om de distributieriem op tijd te vervangen?

Als u uw distributieriem niet op tijd laat vervangen dan is de kans op motorschade groot, de distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. Er kan potentieel veel misgaan met allerlei processen onder je motorkap als je distributieriem niet in orde is of niet tijdig vervangen is. Je loopt het risico dat de motor tijdens het rijden geheel vastloopt, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. De oorzaak hiervan kan het breken van de distributieriem zijn. Het is dus van belang dat u de staat van uw distributieriem op tijd laat nakijken, dit kan u kosten besparen.

Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?

De distributieriem en de distributieketting hebben dezelfde functie. Een distributieriem is gemaakt van een sterk kunststof met daarin een extra versterking. Door belasting moet je riem preventief laten vervangen. Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit te worden vervangen. Beide zijn niet aan de buitenkant van de motor te zien.

Kosten vervangen distributieriem

De kosten voor het vervangen van de distributieriem verschilt, dit komt omdat vaak ook andere onderdelen vervangen moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de spanrollen, meelooprollen of de waterpomp. U kunt altijd de prijsspecificatie inzien om te kijken wat er is meegerekend. Zo kunt u online offertes vergelijken. Natuurlijk geven wij u graag persoonlijk advies in een van onze Premio vestigingen.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur