Ruitenwissers

Ruitenwissers en uw veiligheid

Het kan grote gevolgen hebben voor uw veiligheid als uw ruitenwissers niet in optimale staat zijn. Goede ruitenwissers zorgen voor een beter zicht bij slecht weer. Bij onverwachte situaties zijn ze ook onmisbaar, bijvoorbeeld als er onverwacht vuil op de ruiten komt. Uw wissers zorgen in combinatie met de ruitenwisservloeistof direct voor een schone autoruit. Premio Banden en Autoservice heeft een groot aanbod ruitenwissers voor uw auto op voorraad. Wij vervangen en monteren uw ruitenwissers op uw auto. Tijdens een kleine of grote beurt wordt altijd de ruitenwisservloeistof bijgevuld.

Wanneer is het tijd een ruitenwisser te vervangen?

  • Als er een deel van uw ruit niet goed wordt schoongemaakt
  • Wanneer er een waas achterblijft op de ruit
  • Als de wisrubbers aan de uiteinden loslaten
  • Als er een hard geluid klinkt als het blad over de ruit gaat
  • Wanneer er kleine scheurtjes in het rubber zitten van de ruitenwisser

Techniek ruitenwissers

Het ruitenwissersysteem is een precisiemechanisme dat slijtage gevoelig is. Deze slijten bijvoorbeeld sneller als de auto een langere tijd in de zon staat, het rubber droogt dan uit. En als het vriest is dat ook slecht, ijsafzettingen op de ruit veroorzaken oneffenheden. Een aaneenschakeling van metalen stangen zorgt ervoor dat het rubber gelijkmatig op het glas wordt geduwd. Het rubber is precies op maat gesneden en gevormd om zoveel mogelijk water te laten afvloeien. Zelfs de kleinste onregelmatigheid op het glas, maken de wissers minder effectief.

Ruitenwisservloeistof bijvullen

In de herfst en winter valt er flink wat neerslag en worden uw autoruiten een stuk sneller vuil. Dan is ruitenwisservloeistof zeer belangrijk on uw autoruiten schoon te houden en uw zicht op de weg te behouden. Ook tijdens een wat langere rit kan de voorruit vies worden, het is handig dat uw ruitenwisservloeistof dan tijdig bijgevuld is.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur