Bandenspanning

Cruciaal maar een echt ondergeschoven kindje is autorijden met de juiste bandenspanning. Door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage, rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger.

Bij een te lage of een te hoge spanning heeft uw auto een slechtere wegligging en remgedrag. Er is een grotere rolweerstand, wat een hoger brandstofverbruik tot gevolg heeft. Daarnaast is de kans op een klapband groter omdat de band warm wordt.

Bandenspanning controleren

Bij bijna alle benzinepompen in de regio Waalwijk, Kaatsheuvel, Tilburg, Oosterhout, Breda en Den Bosch kunt u uw bandenspanning zelf controleren, echter is dit niet verstandig. Wij adviseren dit enkel in geval van nood te doen, bijvoorbeeld bij een band waarvan u vermoed dat deze lek is, zodat u daarna naar ons kunt rijden voor professionele controle.

Daarbij komt ook nog eens dat u bij een benzinepomp moet u betalen voor deze dienst. Bij Jos Dekkers Autobanden controleren en zetten wij uw bandenspanning gratis op de juiste spanning. Wij doen dit met onze apparatuur die wij 1 x per maand ijken, zodat u ook echt verzekerd bent van de juiste spanning.

Ons advies is om de bandenspanning 1 x per 2 maanden te laten controleren door ons. Dit bespaart u ongeveer 100 euro per jaar en draagt aanzienlijk bij aan uw veiligheid op de weg. Het is helemaal gratis en het kost u ongeveer 5 minuten van uw tijd.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur