Grote beurt

Waarom een grote beurt?

Frequent onderhoud aan uw auto is cruciaal. U voorkomt dure reparaties, omdat eventuele slijtage of schade op tijd gesignaleerd worden en verholpen. Ook blijft u veiliger op weg. Tijdens deze beurt worden er op meer dan 90 belangrijke punten gecontroleerd. Alle onderdelen worden op nagelopen op hun werking, slijtage en beschadigingen.

Wanneer een grote beurt?

Hoe vaak deze beurt moet gebeuren hangt af van het type auto waar u in rijdt, de kilometerstand en de hoeveelheid die u jaarlijks rijdt. Bij elke auto komt een instructie en/of onderhoudsboekje. Dit kan je zien als een logboek voor de grote- en kleine beurt. Het kan ook zijn dat u een nieuwere auto rijdt, dan verschijnt er meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Wat is een grote beurt?

Tijdens deze beurt controleert onze monteur uw auto op 95 belangrijke punten. De motorolie wordt ververst, diverse filters worden vervangen en verschillende vloeistoffen worden bijgevuld. Onze monteur houdt tijdens de beurt een inspectieformulier voor u bij.

Dit formulier krijgt u na afloop mee naar huis. Zo heeft u altijd en overal inzicht in de technische staat van uw auto. Deze checklist bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:

 • Inspectie van het remsysteem
 • Remmen worden optisch gecontroleerd
 • Vervangen van het oliefilter
 • Bijvullen diverse vloeistoffen
 • Vervangen van het interieurfilter
 • Vervangen van het luchtfilter
 • Olie verversen
 • Controle op slijtagegevoelige onderdelen, zoals banden, verlichting en ruiten.
 • Inspectie motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak
 • Bij benzineauto’s: vervangen van de bougies
 • Bij dieselauto’s: vervangen brandstoffilter

Wat is het verschil tussen een kleine beurt en een grote beurt?

Ter bevordering van de verkeersveiligheid is de APK een verplichte keuring vanuit Europa. Dit moet vanaf het derde of vierde levensjaar, afhankelijk van het brandstoftype en de toelatingsdatum. Oudere auto’s moeten elk jaar APK gekeurd worden. Tijdens een APK worden de verplichte onderdelen gekeurd. Er wordt geen onderhoud gepleegd. In tegenstelling tot de APK is een kleine beurt niet verplicht. Tijdens de kleine beurt worden ongeveer 20 punten gecontroleerd. Een grote beurt is een beurt waar ongeveer 80 cruciale punten worden gecontroleerd.

Wat kost een grote beurt?

Vraag bij uw dichtstbijzijnde Premio vestiging naar de scherpe tarieven voor een grote beurt.

afspraak-afbeelding

Boek nu zelf een afspraak in!

Acties

Nu bij Premio Jos Dekkers

All-season actie: 4 halen = 3 betalen

Vanaf 1 september 2020 tot en met 30 september 2020 krijg je bij aankoop van 4 Goodyear all-seasonbanden, de vierde band gratis!

U krijgt de korting direct aan de kassa en hoeft hiervoor geen gegevens achter te laten.

Maak snel een afspraak bij Jos Dekkers Autobanden in Sprang Capelle of bij TvG Bandenservice in Oosterhout en profiteer direct mee van deze extra najaarsactie!

Bekijk alle acties
Expertise

Persoonlijk advies door echte vakmensen

Veiligheid

Uw banden blijvend in optimale conditie

Precisie

Nauwkeurige resultaten met de beste apparatuur